Ράγκμπι – Κερδίζει σημαντική ορμή στις Ηνωμένες Πολιτείες

Πού ταιριάζει το ράγκμπι στο μεγάλο σχέδιο των American Spo rts;

Μέχρι την πρόσφατη ιστορία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδειχναν ελάχιστο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό εκτός των συνόρων τους. Οι άπληστοι Αμερικανοί θαμώνες του αθλητισμού έχουν κάνει πραγματικά βήματα προόδου για να φέρουν το ποδόσφαιρο στην επικρατούσα τάση. Ωστόσο, αυτό έγινε με μικρή δημοτικότητα – αν και η αισιοδοξία αυξήθηκε κατά το παρελθόν Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006. Ένα άλλο άθλημα, το κρίκετ, το οποίο είναι τρομερό στην Ινδία, τη Νότια Αφρική και το Πακιστάν, αισθάνεται επίσης ασχετοσύνη – όταν οι Αμερικανοί ρωτήθηκαν για Τα ίδια τα βασικά στοιχεία του κρίκετ πάνω από το 90% δεν μπορούσαν να αποκρυπτογραφήσουν ποια όργανα, ρούχα ή εξοπλισμός χρησιμοποιούνται για να παίξουν το παιχνίδι, (έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Zpryme Research & Consulting, LLC).

Ένα άλλο άθλημα, η ποδηλασία εξακολουθεί να είναι πολύ ψυχαγωγικό άθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες με πολύ μικρό αριθμό θεατών – ειδικά μετά τη συνταξιοδότηση του Λανς Άρμστρονγκ. Ωστόσο, ένα άθλημα που είναι παραδοσιακά ξένο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πιάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, προς μεγάλη έκπληξη πολλών εταιρειών αθλητικών ειδών ένδυσης όπως η Adidas και η Nike είναι το Ράγκμπι. «Σύμφωνα με το ράγκμπι των ΗΠΑ, το άθλημα αυξήθηκε 15 τοις εκατό ετησίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τη μεγαλύτερη και ταχύτερη αύξηση στον τομέα της νεολαίας». ένα υπέροχο primer πριν μπει στο συλλογικό άθλημα σε πανεπιστημιακό επίπεδο. «Ο αριθμός των ομάδων γυμνασίου που έχουν εγγραφεί στο ράγκμπι των ΗΠΑ έχει αυξηθεί από 150 σε περισσότερες από 500 τα τελευταία έξι χρόνια και υπήρχαν 679 άνδρες».

Ωστόσο, το ράγκμπι απέχει ακόμα πολύ από τον τζάτζερναυτ των εσόδων, τον κύριο Γκρίντιρον, το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, το ράγκμπι βιώνει μια ισχυρή έκθεση στις περισσότερες πανεπιστημιουπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει ήδη μια πιστή λεγεώνα τόσο με τους σημερινούς όσο και με τους προηγούμενους λάτρεις του ράγκμπι. Αυτοί οι βασικοί οπαδοί κάνουν ήδη το καλύτερο δυνατό χρησιμοποιώντας viral marketing μέσω μέσων όπως τα blogs, το MySpace.com και οι πανεπιστημιουπόλεις – οι πιστοί οπαδοί θα μπορούσαν εύκολα να αυξήσουν το ντόμινο της έκθεσης στο ράγκμπι, αν έβλεπαν το άθλημά τους να αρχίζει να εμφανίζεται στην κύρια αθλητική αρένα.

Σε επαγγελματικό επίπεδο, οι Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζουν την αξιοπρέπεια στο παιχνίδι: έχουν προκριθεί στα τρία τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα Ράγκμπι, και ενώ δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στο παρελθόν, έχουν δώσει ελπίδες στις προσπάθειές τους. Το 2007 International Rugby Press Association Try of the Year σημειώθηκε από έναν Αμερικανό, τον Takudzwa Ngwenya, ο οποίος αξιοποίησε ένα παιχνίδι μετάβασης από άκρο σε άκρο ενάντια στους Springboks της Νότιας Αφρικής, ξεπερνώντας τον διεθνή παίκτη της χρονιάς για το 2007, Bryan Habana. μακριά πτέρυγα.

Το μέλλον του ράγκμπι;

Εάν το ράγκμπι συνεχίσει να αναπτύσσεται με τον σημερινό του ρυθμό, θα υπάρχουν περίπου 1.500 ομάδες γυμνασίου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια περίπου. Αυτή η αύξηση της δραστηριότητας στο γυμνάσιο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το συλλογικό ράγκμπι και αυτός ο εποχιακός κύκλος θα οδηγήσει σε αυξανόμενο ενδιαφέρον με τη δυνατότητα χρηματοδότησης ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος ράγκμπι παρόμοιο με αυτό του AFL (arena football league).

Περαιτέρω έμπνευση για την ανάπτυξη του ράγκμπι είναι η είδηση ​​ότι “Η USA Rugby και το Canterbury της Νέας Ζηλανδίας (CCC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι η CCC έγινε ο επίσημος πάροχος κιτ και αποκλειστικός κάτοχος άδειας χρήσης ένδυσης στο USA Rugby έως τον Μάιο του 2012. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η CCC θα προμηθεύει τις ΗΠΑ Ράγκμπι με ρούχα για όλες τις ομάδες Eagles, και επίσης δεσμεύεται για την πληρωμή μπόνους απόδοσης μέσω του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι 2011. Επιπλέον, η CCC θα λανσάρει μια σειρά ειδών αναψυχής με άδεια ράγκμπι των ΗΠΑ που θα είναι διαθέσιμη σε καταστήματα λιανικής σε όλη την Αμερική. Η CCC θα παρέχει επίσης μια τριετής υποτροφία ακαδημαϊκής/ράγκμπι στο Πανεπιστήμιο Loughborough, ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Αγγλίας».

«Χρησιμοποιώντας μια σχέση με το ράγκμπι των ΗΠΑ, το CCC είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει την υποστήριξή του και 104 χρόνια παράδοσης και εμπειρίας στο ράγκμπι στους Eagles». Το μέλλον φαίνεται σίγουρα λαμπρό για το ράγκμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για όσους είναι ήδη οπαδοί – θα πρέπει συλλογικά να δώσουν προτεραιότητα στη διάδοση της αγάπης τους για το παιχνίδι στους νέους, έτσι ώστε μια μέρα δεν θα είναι ασυνήθιστο να το βλέπουμε να μεταδίδεται καθημερινά σε μέσα όπως το ESPN Sports Center ή σε έντυπη μορφή το αθλητικό άρθρο της τοπικής τους εφημερίδας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις