Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι

The Perfect Storm – Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2011

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι του 2007 στη Γαλλία απέδειξε πόσο μεγάλο είναι το ράγκμπι. Οι αριθμοί των θεατών για το ζωντανό πρωτάθλημα έριξαν το φράγμα των 2 εκατομμυρίων σε αληθινή μορφή ράγκμπι για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά, σύμφωνα με το κυβερνών σώμα του αθλήματος, το International Rugby Board (IRB). Υπολογίζεται ότι 4,2 δισεκατομμύρια τηλεθεατές ήταν κολλημένοι στις τηλεοπτικές τους οθόνες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2007. Η τηλεοπτική κάλυψη διπλασιάστηκε σε όλο τον κόσμο σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και σε ολόκληρη την Ασία. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι οι τηλεθεατές στη Νότια Αφρική και σε ολόκληρο το νότιο ημισφαίριο θα ήταν υπεύθυνοι για μια τεράστια άνοδο μεγαβάτ κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά ήταν έκπληξη το γεγονός ότι οι τηλεθεάσεις αυξήθηκαν δραματικά στη Ρωσία, την Ινδία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. , αποδεικνύοντας ότι το ράγκμπι χτυπά την παγκόσμια αγορά με σημαντικό τρόπο.

Ζωντανό πακέτο αγώνα ράγκμπι

Και δεν είναι περίεργο. Τόσο τα στάδια της πισίνας όσο και οι γύροι νοκ-άουτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι του 2007 ήταν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, γοητεύοντας τους οπαδούς με επίπεδα έντασης μεγαβάτ. Ο αγώνας και η δεξιοτεχνία που παίχτηκαν στο γήπεδο ήταν ανελέητα. Το ράγκμπι είναι ένα παιχνίδι με πολύπλοκη ψυχολογία που απαιτεί τακτικές που να ταιριάζουν και φυσικά τη «θέληση να σκοτώσει» με υπέροχες γροθιές, ποδοπατήματα και ματιές κ.λπ. που το κάνουν να μοιάζει με κανένα άλλο παιχνίδι στη γη.

Αν το 2007 ήταν κάτι που θα συμβεί, ο κόσμος μπορεί να περιμένει την τέλεια καταιγίδα ράγκμπι να χτυπήσει στη Νέα Ζηλανδία το 2011.

Μετά από μήνες εικασιών εάν ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων θα μειωνόταν σε 16, το IRB ανακοίνωσε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007 ότι το τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2011 θα συμμετάσχει ξανά 20 ομάδες. Δώδεκα ομάδες έχουν ήδη προκριθεί ως αποτέλεσμα της κατάταξης στις 3 πρώτες θέσεις σε κάθε ομάδα στο τουρνουά του 2007, αφήνοντας 8 θέσεις κατάταξης. Μέχρι στιγμής έχουν προκριθεί η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Αγγλία, τα Φίτζι, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σκωτία, η Νότια Αφρική, η Τόνγκα και η Ουαλία.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλές ανατροπές από τώρα έως το 2011. Τρία χρόνια μένουν μεταξύ μας και του πρωταθλήματος – πολύς χρόνος για να χτιστούν βαριά οπλοστάσια. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011 πρόκειται να είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος.

Πριν από την ύπαρξη του εναρκτηρίου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που διοργανώθηκε από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Μάιο και τον Ιούνιο του 1987, υπήρχαν μόνο περιφερειακοί διεθνείς αγώνες ένωσης ράγκμπι. Αν και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι είναι ένα σχετικά πρόσφατο γεγονός, το ακατέργαστο, περίπλοκο και όμορφο παιχνίδι ράγκμπι υπάρχει εδώ και καιρό. Το θρυλικό πρωτάθλημα «Six Nations» ξεκίνησε το 1883 ως το πρωτάθλημα «Home Nations» μεταξύ Αγγλίας, Ιρλανδίας, Σκωτίας και Ουαλίας. Το 1910 τα «Εθνικά Έθνη» έγιναν τα «Πέντε Έθνη» με τη Γαλλία να διασχίζει τη Μάγχη για να συμμετάσχει στο τουρνουά. Από το 1931 έως το 1939 η Γαλλία δεν συμμετείχε και το πρωτάθλημα έγινε ξανά τα «Εθνικά Έθνη». Το 2000 η Ιταλία εντάχθηκε για να την κάνει τα «Έξι Έθνη».

Το The Tri-Nations είναι η παλαιότερη σειρά ράγκμπι που πραγματοποιήθηκε στο νότιο ημισφαίριο με τον πρώτο αγώνα που παίχτηκε μεταξύ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας το 1903. Η Νότια Αφρική περιόδευσε για πρώτη φορά και τις δύο χώρες το 1921.

Η ένωση ράγκμπι παίχτηκε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά στους αγώνες του Παρισιού το 1900 όπου η Γαλλία κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου το 1908 είδαν ξανά την ένωση ράγκμπι με το χρυσό να πηγαίνει στην Αυστραλασία. Στους αγώνες της Αμβέρσας το 1920 και στους αγώνες του 1924 στο Παρίσι και τα δύο χρυσά πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η ένωση ράγκμπι απομακρύνθηκε σύντομα από το πρόγραμμα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη δεκαετία του 1950 η ιδέα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι πετάχτηκε πέρα ​​δώθε, αλλά συνάντησε την αντίθεση από τα περισσότερα συνδικάτα στο IRFB. Στη δεκαετία του 1980, η ιδέα ήταν ξανά στον αέρα όταν η Αυστραλιανή Ένωση Ράγκμπι (ARU) και η Ένωση Ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας (NZRU) έγραψαν ανεξάρτητα στην IRFB με την ελπίδα να διοργανώσουν το πρώτο τουρνουά του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι. Το 1985 ήταν ξεκάθαρο ότι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Γαλλία ήταν υπέρ ενός παγκοσμίου κυπέλλου. Ακόμη και οι εκπρόσωποι της Νότιας Αφρικής ψήφισαν υπέρ, γνωρίζοντας ότι το διεθνές αθλητικό μποϊκοτάζ για το καθεστώς του απαρτχάιντ θα εμπόδιζε τη συμμετοχή τους σε ένα παγκόσμιο κύπελλο. Οι Άγγλοι και Ουαλοί σύνεδροι άλλαξαν πλευρά και με 10 ψήφους κατά και 6 το IRFB ενέκρινε το εναρκτήριο κύπελλο.

Οι προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2011 τρέχουν σαν ρολόι. Από τις 19 Φεβρουαρίου 2008, η πρόοδος της Νέας Ζηλανδίας στην προετοιμασία και την εφαρμογή των σχεδίων για τη διοργάνωση έλαβε βαθμολογία Α+ από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Συμβουλίου Ράγκμπι.

The Try From The End of the World

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι του 2011 αναμένεται να κοστίσει περίπου 310,0 εκατομμύρια NZ $ για να διεξαχθεί και θα αποφέρει 280 εκατομμύρια NZ $ σε πωλήσεις εισιτηρίων. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι του 2011 θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έγινε ποτέ στη Νέα Ζηλανδία, επισκιάζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι του 1987, τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας 1990, το Κύπελλο Αμερικής 2003 και την περιοδεία British and Irish Lions στη Νέα Ζηλανδία. Περίπου 70.000 επισκέπτες από το εξωτερικό αναμένεται να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία ως αποτέλεσμα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2011.

Οι λύσεις διαμονής για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2011 θα πρέπει να είναι δημιουργικές προκειμένου να φιλοξενήσουν τους αναμενόμενους 70.000 επισκέπτες. Το Ώκλαντ μπορεί να χρησιμοποιήσει κρουαζιερόπλοια και χώρους κατασκήνωσης για να βοηθήσει στην ανακούφιση τυχόν έλλειψης καταλυμάτων. Πολλοί λάτρεις του ράγκμπι ανυπομονούν να κοιμηθούν σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια στο εκπληκτικό λιμάνι του Ώκλαντ.

Οι τιμές των εισιτηρίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2011 αναμένεται να βασίζονται σε διεθνείς τιμές και θα αντικατοπτρίζουν το είδος των χρεώσεων για τα εισιτήρια των ημιτελικών και του τελικού για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2007 στη Γαλλία. Η μέση τιμή για ένα εισιτήριο για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2007 ήταν περίπου 500 $ και η μέση τιμή για τον τελικό ήταν περίπου $750.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις