Οι Κανόνες του Ράγκμπι

Το ράγκμπι είναι περίπου 90% ποδόσφαιρο και 10% ποδόσφαιρο, για να το θέσω απλά. Στις αρχές του 1900, οι αλλαγές των αμερικανικών κανόνων προστέθηκαν στην αγγλική εκδοχή του ράγκμπι, μετατρέποντας σταδιακά το άθλημα σε αμερικανικό ποδόσφαιρο gridiron εισάγοντας τα padding, τα κράνη, τα μπλοκ, τα τάιμ άουτ, τις πάσες προς τα εμπρός και τα παιχνίδια.

Το ράγκμπι θα είναι απλό για εσάς, εάν είστε γνώστες του ποδοσφαίρου.

 • Ράγκμπι Κάθε φορά που σκοράρετε ένα touchdown, γνωστό και ως try, κερδίζετε 5 πόντους. «Αγγίζεις την μπάλα κάτω» για πέντε πόντους σε αυτό το στάδιο κάνοντας σπριντ στην τελική ζώνη με την μπάλα στα χέρια σου. Έτσι έγινε το «spiking the football» στο αμερικανικό ποδόσφαιρο.
 • Όταν κάποιος κλωτσάει επιπλέον πόντους μετά από ένα touchdown, σημειώνονται δύο πόντοι. Η μπάλα τοποθετείται σε ένα μπλουζάκι και περνάει μέσα από τα γκολπόστ για δύο διαφορετικά ζητήματα, παρόμοια με το αμερικανικό gridiron. Έτσι, ένα δοκιμαστικό και επιτυχημένο λάκτισμα μετατροπής καταλήγει σε 7, όπως και στο ποδόσφαιρο.
 • Πετούσαν ένα δοκάρι, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 3 πόντους. Υπάρχει ένας πρωταρχικός λόγος για τον οποίο τα γήπεδα είναι πιο κοινά στο ράγκμπι παρά στο αμερικανικό gridiron. Το ράγκμπι απαιτεί από την άμυνα να προχωρήσει 10 γιάρδες μετά από μια σημαντική ποινή, ενώ η επιθετική ομάδα δεν μπορεί. Μετά από αυτή την περίοδο νεκρού χρόνου μπάλας, το παιχνίδι συνεχίζεται αφού η μπάλα επιστρέψει στο παιχνίδι. Ωστόσο, μια ομάδα με καλό λάκτισμα θα προσπαθήσει να χτυπήσει πέναλτι για 3 πόντους όταν απέχει 45 γιάρδες ή λιγότερο από τα δοκάρια. Η αμυντική πλευρά που δέχθηκε το πέναλτι δεν μπορεί να βιάσει τον λάκτισμα ή να προσπαθήσει να σταματήσει το λάκτισμα.

Μπορεί περιστασιακά να δείτε μια ομάδα να σκοράρει ένα γκολ πτώσης 3 πόντων. Ένα γκολ πτώσης σημειώνεται κατά τη διάρκεια του ζωντανού παιχνιδιού όταν ένας επιτιθέμενος παίκτης που βρίσκεται σε απόσταση κλωτσιού από την μπάλα, την ρίχνει στο έδαφος και την κλωτσά ακριβώς όπως αγγίζει το χορτάρι. Η επιθετική ομάδα λαμβάνει 3 πόντους για το τέρμα πτώσης, εάν η μπάλα διανύσει την απαιτούμενη απόσταση και περάσει από τους ορθοστάτες των δοκών, παρά την ικανότητα της αμυντικής ομάδας να αποτρέψει το λάκτισμα. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κάνει σπριντ για την μπάλα αν χαθεί, κάνοντας τη ζωντανή.

Ίδρυμα παιχνιδιών ράγκμπι

 • Κάθε ομάδα έχει 15 παίκτες.
 • Κανένα παραπάτημα
 • Ο μόνος τρόπος για να περάσει η μπάλα είναι προς τα πίσω.
 • Μπορείτε να έρθετε σε επαφή μόνο με έναν παίκτη που κουβαλάει την μπάλα.
 • Θα βοηθούσε αν κοπανούσατε με δύναμη την μπάλα και την απελευθερώνατε απαλά στο έδαφος κατά το τάκλιν. Ο αμυντικός τάκλερ και ο σφαιριστής που είναι τώρα στο παρκέ δεν πρέπει να το αγγίξουν! Πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια να ξεφύγουν από το σωρό αντιμετώπισης ή, τουλάχιστον, να παραμείνουν ακίνητοι για να μην εμποδίσουν τη δράση που πρόκειται να λάβει χώρα.
 • Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να πάρει τη χαλαρή μπάλα αφού ελευθερωθεί από το τάκλιν.
 • Ένας παίκτης παίρνει την μπάλα και αρχίζει να τρέχει με αυτήν αν ξεπεράσει όλους τους άλλους.
 • Η ανάλυση (χαλαρή περιοχή μπάλας) είναι συνήθως όπου δύο ή τρεις παίκτες από κάθε ομάδα φτάνουν ακριβώς τη στιγμή. Στη συνέχεια, σχηματίζουν ένα χάλι παραμένοντας στα πόδια τους, πιάνοντας ο ένας τον άλλον και πιέζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο για να επιστρέψουν την αντίθεση.
 • Μια νέα γραμμή scrimmage, γνωστή ως scrummage line, παράγεται τώρα λόγω ενός μικρού ανταγωνισμού ώθησης 3-σε-3. Σε αυτό το σημείο, κάθε μέλος άμυνας πρέπει να περάσει στη δική του πλευρά της νέας γραμμής.
 • Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να βάλει τα πόδια της στην μπάλα και να τη σύρει απαλά προς τα πίσω για να την κερδίσει εάν η στοίβα είναι σταματημένη και δεν μπορεί να σπρωχτεί από πάνω. Αυτό τους επιτρέπει να το κάνουν χωρίς να σπρώχνουν τους αντιπάλους τους από την μπάλα. Έχοντας την μπάλα πίσω από τα επιθετικά πόδια όσων βρίσκονται στο ροκ και οδηγείτε την πλάτη του αντιπάλου σας μόνο ένα ή δύο βήματα από το ροκ, θα κερδίσετε τη μπάλα.
 • Ο στρατηγός του ράγκμπι, γνωστός ως scrumhalf, θα πάρει την μπάλα αφού βρεθεί πίσω από τα πόδια όσων ασχολούνται με το ροκ.
 • Το scrumhalf θα μεταφέρει συνεχώς την μπάλα σε διάφορους παίκτες που στέκονται πίσω του για τα επόμενα 80 λεπτά.
 • Όλοι, ανεξαρτήτως μεγέθους ή ταχύτητας, συμμετέχουν σε όλα τα μέρη του παιχνιδιού μετά το αρχικό τάκλιν σε αυτό το γρήγορο παιχνίδι. Όλοι κουβαλούν την μπάλα ενώ τρέχουν, κάνουν τάκλιν και παίζουν επίθεση και άμυνα χωρίς αντικαταστάσεις.
 • Ένα σκραμ σχηματίζεται σε καταστάσεις νεκρής μπάλας και κατά τη διάρκεια μικρών πέναλτι. Οι οκτώ παίκτες από κάθε ομάδα φτιάχνουν ένα πακέτο οκτώ ανδρών και ομαδοποιούνται πολύ στενά για να δημιουργήσουν ένα scrum οκτώ ανδρών, που είναι η εμβληματική εικόνα του ράγκμπι. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με ένα τράβηγμα, εκτός από το ότι αντί για μια ζωντανή μπάλα, και οι δύο πλευρές θα συγκρουστούν σε απόσταση 1 γιάρδου με το λεκτικό σήμα του διαιτητή, προσομοιώνοντας το γνήσιο στιγμιότυπο της έναρξης ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου. Θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν τη μπάλα που τοποθετήθηκε στο κέντρο του σκραμ από το πρόσφατο μικρό πέναλτι όταν και τα δύο σκραμ συγκρούονται στο call. Είναι μια νέα μάχη για να δούμε ποιος μπορεί να φτάσει νωρίτερα στην περιοχή του τάκλιν όταν ο νικητής του σετ scrum down πάρει την κατοχή της μπάλας και εξαπολύει μια καθοριστική πάσα στους 7 μπακ που βρίσκονται πίσω από το scrum.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις