Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε ποτέ για το άθλημα του ράγκμπι

Αν και το ράγκμπι δεν είχε ποτέ το ίδιο επίπεδο προβολής στην τηλεόραση με το ποδόσφαιρο, φαίνεται να έχει γίνει πολύ πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Οι αναμνήσεις πολλών ανθρώπων από το ράγκμπι είναι ότι τρέμουν στη βροχή στο σχολείο και προσεύχονται ότι ο μεγάλος δεν πάει πουθενά, αλλά είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για να το παρακολουθήσετε από την άνεση του μπροστινού δωματίου σας! Καθώς το ράγκμπι φαίνεται να έχει καλύτερη προσφορά στην τηλεόραση αυτές τις μέρες, για όσους μπορεί να είναι νέοι στο να παρακολουθούν ράγκμπι, εδώ είναι δέκα πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζατε για το άθλημα.

  1. Πώς λέγεται δοκιμή;

Μια προσπάθεια ονομάζεται δοκιμασία επειδή όταν παίχτηκε για πρώτη φορά το παιχνίδι, δεν απονεμήθηκαν πόντοι για το άγγιγμα της μπάλας στο τέλος του γηπέδου του αντιπάλου σας. Αυτό που σε κέρδισε, όμως, ήταν μια προσπάθεια ή μια προσπάθεια για τον στόχο.

  1. Το παιχνίδι πήρε το όνομά του από το βρετανικό σχολείο στο οποίο εφευρέθηκε

Όταν το ποδόσφαιρο παιζόταν στα αγγλικά σχολεία τον 19ο αιώνα, δεν υπήρχαν επίσημοι κανόνες για το παιχνίδι και κάθε σχολείο συνέθετε το βιβλίο κανόνων του. Πιστεύεται ότι ένα αγόρι ονόματι William Webb Ellis, που φοίτησε στη Σχολή Ράγκμπι, εφηύρε το παιχνίδι του ράγκμπι όταν αποφάσισε να πάρει την μπάλα και να τρέξει για το γκολ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Γιούνιον εξακολουθεί να ονομάζεται Web Ellis Cup.

  1. Οι μπάλες ράγκμπι κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά από κύστη χοίρου

Οι μπάλες ράγκμπι και οι μπάλες ποδοσφαίρου φτιάχνονταν με χρήση κύστης χοίρου για το εσωτερικό. Δυστυχώς, οι κύστεις του χοίρου δεν θεραπεύτηκαν πολύ καλά και συχνά σάπιζαν. Η σύζυγος του άνδρα, που έφτιαχνε τις μπάλες ράγκμπι στη Σχολή Ράγκμπι τον 19ο αιώνα, πέθανε από τις επιπτώσεις των αναθυμιάσεων που εισέπνευσε από τον λυκίσκο.

  1. Οι κυρίαρχοι Ολυμπιακοί Πρωταθλητές στις Η.Π.Α

Κατά μια ιδιορρυθμία της μοίρας, οι σημερινοί κυρίαρχοι Ολυμπιονίκες στο άθλημα του ράγκμπι είναι οι ΗΠΑ, και έχουν αυτόν τον τίτλο από το 1924. Ο λόγος είναι επειδή το ράγκμπι καταργήθηκε ως Ολυμπιακό άθλημα εκείνη τη χρονιά.

  1. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ράγκμπι που παίζονται

Ακριβώς για να γίνει ακόμη πιο μπερδεμένο στους μη ειδικούς, υπάρχουν δύο τύποι ράγκμπι που παίζεται, το πρωτάθλημα ράγκμπι και το ράγκμπι ένωση. Τα παιχνίδια είναι πολύ παρόμοια, αλλά οι κανόνες είναι αρκετά διαφορετικοί, συμπεριλαμβανομένου ενός διαφορετικού συστήματος βαθμολόγησης.

  1. Τα μεγάλα σκορ

Μία από τις διαφορές μεταξύ ποδοσφαίρου και ράγκμπι που θα παρατηρήσει οποιοσδήποτε νέος στο άθλημα είναι τα μεγάλα σκορ. Η μεγαλύτερη διαφορά βαθμολογίας που καταγράφηκε ποτέ σε διεθνή αγώνα ήταν σε ένα παιχνίδι μεταξύ Αυστραλίας και Ναμίμπια, όταν η Αυστραλία κέρδισε το παιχνίδι με διαφορά 142 πόντων προς το μηδέν.

  1. Το σφύριγμα του παγκοσμίου κυπέλλου εκατό ετών

Στην αρχή κάθε παγκόσμιου κυπέλλου ράγκμπι, το τουρνουά ξεκινά όταν ο διαιτητής σφυρίζει ένα εκατό ετών. Είναι το ίδιο σφύριγμα που χρησιμοποιήθηκε για ένα παιχνίδι που παίχτηκε το 1924 μεταξύ Αγγλίας και Νέας Ζηλανδίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

  1. Το παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι δεν διατηρήθηκε ποτέ από μια ομάδα

Η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου ράγκμπι του 2015 και, αν κερδίσει, θα κάνει πρώτο παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι, επειδή ο τίτλος δεν διατηρήθηκε ποτέ από ομάδα, από τότε που ξεκίνησε το τουρνουά για πρώτη φορά το 1987.

  1. Ένας προπονητής ράγκμπι εφηύρε το μπάσκετ

Ο Τζέιμς Νέισμιθ, ένας προπονητής ράγκμπι της Νέας Αγγλίας, πιστώνεται με την επινόηση του παιχνιδιού του μπάσκετ. Λέγεται ότι εφηύρε το μπάσκετ για να μπορεί η ομάδα του ράγκμπι να προπονείται σε κλειστό χώρο όταν ο καιρός ήταν πολύ κακός για να προπονηθεί έξω.

  1. Το τραγούδι του εθνικού ύμνου σε αθλητικές εκδηλώσεις ξεκίνησε με το ράγκμπι

Το παραδοσιακό τραγούδι των εθνικών ύμνων πριν ξεκινήσει μια διεθνής αθλητική εκδήλωση στο ράγκμπι. Ξεκίνησε όταν οι οπαδοί του Ουαλικού ράγκμπι απάντησαν στον πολεμικό χορό των Μαορί της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας με τον δικό τους εθνικό ύμνο το 1905. Το τραγούδι των εθνικών ύμνων πριν από έναν αγώνα υιοθετήθηκε στη συνέχεια επίσημα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις